2011. szeptember 26., hétfő

Érdekességek

Valahova egyszer csináltam egy fotóalbumot, de elfelejtettem a nevét:-) Pedig tök jó lenne oda feltenni a fotókat, azok számára akik nem járnak facebook-ra:-)
Remélem majd eszembe jut..:-)
Nos, két friss élmény.
Németországban a közlekedésben a helyijáratos - de lehet hogy a helyközi is- buszok előnyt élveznek. Van bennünk valami adó-vevő kütyü és ha közelednek egy lámpához, akkor az zöldre vált és elengedi a buszt, ha törik, ha szakad.:-)
Ennek az egyik oka az hogy ezzel is vonzóbbá szeretnék tenni a gyalogos+buszos közelkedést az autózással szemben, a másik pedig, hogy a rendesen megszámított buszjegyért legalább szolgáltatnak is valamit. Nevezetesen gyors és pontos buszközlekedést, ahol nem a piros lámpa előtt telik le az ember fél élete...
Vajon ha minden nyugatit majmolni akarunk...ezt nem kéne? :-)
A másik élmény is érdekes és otthon nem kivitelezhető:-)
Édes kis német városka, tele kirándulókkal, turistákkal. Az egyik ház előtt egy pad, a padon egy kosár alma és egy kosár birsalma. Felettük az ár, az alma 1 euro/kg, a birsalma 15 euro.
Aztán még egy kis táblácska:
A gyümölcsök nem lettek permetve.
Ha vásárolni kíván, kérem csengessen.
Hát mi kipróbáltunk::-) CSengettünk, jött a bácsika, lemért 2 kg almát, fizettünk és távoztunk.
( és 3 méter múlva, már mindnégyen almát rágicsáltunk:-))

2 megjegyzés:

Jolimama írta...

Csak egy tanács:-)) mint n em fb-re járó:-)
Picasa képtár. Egyszerű feltölteni. Akár priváttá is teheted.
Szép napokat:-)

Unknown írta...

Igen, időközben eszembe jutott, hogy az az elkezdett a picasan van és most próbálom "létrehozni" az új albumokat rajta:-)